× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Meld je nu aan voor het Dorpenfestival op 1 juli

Het eerste landelijke Dorpenfestival wordt op 1 juli vanuit AA EN HUNZE gestreamd naar jouw werkplek. Doe vanaf de vroege ochtend mee aan een inspirerende rondreis langs dorpen en plattelandsregio’s. Verken de kansen en zet de beste ideeën om in daden voor jouw omgeving.

Inwoners van plattelandsdorpen zijn actieve inwoners. Ze ondersteunen elkaar en zetten zich in voor het beheer en de verbetering van hun leefomgeving. Daar zijn ze trots op, maar ze vinden het vaak ook een hele uitdaging. Wat leeft er? Wat werkt en helpt? Van welke mooie praktijkvoorbeelden valt iets te leren? Hoe kun je als inwoner en bestuurder van dorp en platteland omgaan met onderwerpen als leefbaarheid, economie, energie, klimaat, biodiversiteit en zorg? En hoe kunnen bestuurders van alle overheden samen de bewoners ondersteunen bij hun vraagstukken en ambities?

Vind de antwoorden op het levendige online Dorpenfestival, waarin je een dag lang kunt schakelen tussen talkshows, vlogs, interviews, webinars, dialoog, muziek en beleving. Een festival ook waarbij je zelf kunt meepraten.

Schrijf je nu in via de website. Het programma vind je hier
 
Met o.a. JETTA KLIJNSMA, FLOOR MILIKOWSKI, RUUD DORENBOS, LEIDY VAN DER AALST, JOHAN OSINGA, PIETER JEROENSE, GEERT-JAN TEN BRINK, WILLEMIEN KONING, DIRK STRIJKER, MARIJN MOLEMA, ELLEN VAN SELM EN ANOUK VAN EEKELEN

Gastheer burgemeester ANNO WIETZE HIEMSTRA

TIM KNOL zet met zijn countryband Blue Grass Boogiemen de muzikale toon.

Hoe kunnen inwoners met meer plezier wonen, werken en leven in hun plattelandsomgeving? Hoe kunnen we natuur, landbouw en veeteelt beter met elkaar in harmonie brengen? Welke aanpak werkt het best als dorpen hun eigen klimaatdoelen willen halen? Hoe kunnen dorpsbewoners meer voor elkaar krijgen in samenwerking met het gemeentebestuur, maar ook zelfstandig?

Zelf meedoen met een vlog? Ook jouw ervaring en visie verdienen een plek in het festivalprogramma. Heb je zelf mooie initiatieven waarmee je het leven in je dorp en regio verder verbetert? Zie dan hier de criteria en tips, en stuur een vlog in van maximaal een minuut of vier. Neem contact met ons op als je advies nodig hebt over de opname, we helpen je graag op weg.

Vragen? Stel ze via info@dorpenfestival.nl

Het Dorpenfestival is een initiatief van het Interbestuurlijk Programma (IBP, een samenwerking van gemeenten, provincies, waterschappen en het rijk om samen meer te bereiken op het terrein van tien grote maatschappelijke opgaven), in samenwerking met de P10.


naar boven