× Dashboard Helpdesk Registreren Inloggen

Brede welvaart en mobiliteit

Op 21 december organiseert onze partner het Planbureau voor de Leefomgeving samen met Joks Janssen het webinar over brede welvaart binnen het mobiliteitsbeleid. Het PBL heeft recent 2 rapporten uitgebracht: Brede welvaart bevorderen en Brede welvaart en mobiliteit. Het belang van keuzes maken komt aan bod, als ook de bijdrage die mobiliteit levert aan het bevorderen van brede welvaart.

Mobiliteit stelt mensen in staat banen, voorzieningen en sociale contacten te bereiken en het kan een positieve bijdrage leveren aan hun fysieke en mentale gezondheid. Mobiliteit kan echter ook de brede welvaart verlagen, bijvoorbeeld door het veroorzaken van verkeersonveiligheid, geluidsoverlast, milieuvervuiling en klimaatverandering.

Na een toelichting van PBL op de rapporten zal Joks Janssen – lector ‘Brede welvaart in de regio’ en senior adviseur-onderzoeker Het PON & Telos – een reflectie geven op de inzichten in de PBL-publicaties en ingaan op wat er voor nodig is om deze ook te benutten in de dagelijkse beleidspraktijk.

Zet via ons platform eenvoudig een alert in je agenda zodat je dit event niet mist. Via de site van PBL kan je je direct voor het event aanmelden.

 


naar boven