× Dashboard Helpdesk Inloggen

Mini-college: (Be)Sturen op brede welvaart: welke verschillen zien we qua bestuur en wat betekent dat?

Key Note Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance, Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân

'Verdiep je eens in de regio!' roept bestuurskundige Caspar van den Berg regelmatig in Den Haag. Hij raadt de landelijke bestuurders of volksvertegenwoordigers die hij adviseert aan eens Limburg of Friesland te bezoeken. Zodat zij kunnen ervaren waar mensen zich daar zorgen over maken en dat beter gaan begrijpen. Regio's verschillen en dat vraagt om 'plaatsgevoelig beleid'. Hoe verschilt het bestuur en de samenwerking van regio tot regio? En welke rol speelt spelen identiteit en mentaliteit bij het versterken van de brede welvaart? Met voorbeelden uit de praktijk illustreert Caspar van den Berg zijn ronde langs Nederlandse regio's.

Aansluitend reageert burgemeesster van de Friese gemeente Opsterland, Ellen van Selm. Zij is daarnaast voorzitter van de P10 en lid van het bestuur van de VNG. De gemeente Opsterland is trekker van de Regio Deal Zuidoost Friesland.

 We sluiten af met vragen stellen & discussie.

Prof. dr. Caspar van den Berg is hoogleraar Bestuurskunde aan de faculteit Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen, op de leerstoel Global and Local Governance. In zijn onderzoek staat de inrichting en het functioneren van het openbaar bestuur in zijn politieke en maatschappelijke context centraal.

Aanmelden
Om een programma op maat te kunnen maken is aanmelden voor dit evenement is verplicht. Klik op de aanmeldbutton om je aan te melden. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Je ontvangt van deze aanmelding niet direct een bevestiging. De dag voor het evenement ontvang je een mail met een toegangslink. 


naar boven